سیستم سلامت کشور ترکیه چگونه است؟
توجه:
مطالب قانونی نوشته شده در این مقاله متعلق به تاریخ نوشته شدن آن است و برای اطلاعات بیشتر و دقیقتر با کارشناسان ما در مجموعه پالافکس در ارتباط باشید.
سیستم سلامت کشور ترکیه زیر نظر وزارت بهداشت و سلامت کشور است. دولت ترکیه بخش زیادی از هزینه های درمان و دارویی عمومی شهروندان را به عهده میگیرد.
کشور ترکیه در سالهای اخیر یکی از مقصدهای بسیار محبوب ایرانیان بهمنظور مهاجرت بوده است. یکی از مهمترین مواردی که پس از مهاجرت باید به آن توجه کنیم، استفاده از خدمات درمانی کشور محسوب میشود. دولت ترکیه در سالهای گذشته توجه زیادی به بخش درمان کرده و اکنون مردم کشور رضایت بالایی از خدمات دولتی درمانی دارند. جالب است بدانید که دولت بخش زیادی از هزینههای درمانی و دارویی شهروندان و افرادی که اقامت این کشور را دریافت کرده باشند را به عهده میگیرد. البته دقت کنید که موارد خاص درمانی تحت پوشش دولت نبوده و برای آنها باید از بیمههای درمانی خریداری کنید. ما در این مقاله سعی کردهایم تا شما را با سیستم سلامت کشور ترکیه آشنا کنیم. تا پایان با ما همراه باشید.
سیستم بهداشت و درمان در کشور ترکیه
سیستم بهداشت و درمان کشور ترکیه را میتوان نظامی تقریبا پیچیده دانست که شامل ادارات و برنامههای اجرایی متنوعی میشود. وزارت بهداشت این کشور عملکرد همه ارگانهای درمانی را به عهده دارد. جالب است بدانید که سیستم سلامت کشور ترکیه از سال 2003 به دنبال اجرای برنامه سلامت، به استانداردهای جهانی دست پیدا کرد و همین موضوع بهشدت باعث شد ساکنین این کشور از خدمات درمانی رضایت بالایی داشته باشند. مورد بسیار جالبی که در بیمارستانهای ترکیه اجرا میشود، سیستم نوبتدهی آن است که باعث شده تا مردم از در صف بودن و انتظار خلاص شوند. در کشور ترکیه نرمافزاری به نام MHRS وجود دارد که قابلنصب بر روی موبایل است. افرادی که اقامت ترکیه را دریافت کردهاند میتوانند با دادن اطلاعات اقامتی خود از پزشک موردنظر خود نوبت بگیرند. البته نرمافزارهایی دیگری نیز برای این کار در نظر گرفته شده است.
هزینه درمان در ترکیه
هزینههای درمان در کشور ترکیه در بخشهای مختلف بسیار متفاوت هستند. در حقیقت دولت ترکیه بخش زیادی از هزینههای درمانی شهروندان خود را در مراکز دولتی پوشش میدهد. این موضوع حتی در مورد داروها نیز صدق میکند. اما این موضوع به این معنا نیست که در تمام مراکز درمانی شهروندان بتوانند از این مزایای دولتی استفاده کنند. درواقع مراکز خصوصی تعرفه درمانی خود را دارند. افراد خارجی که اقامت ترکیه را دریافت میکنند باید برای برخورداری از مزایای درمانی خاص، از بیمههای درمانی استفاده کنند. البته کلینیکهای سلامت نیز به این افراد خدمات میدهند که در قسمت بعدی با آن آشنا خواهید شد.
کلینیک های سلامت و مراکز بهداشت در کشور ترکیه
همانطور که به این موضوع اشاره کردیم، دولت ترکیه خدمات درمانی ارزان و یا حتی رایگان برای شهروندان و افرادی که کارت اقامت این کشور را دارند، در نظر گرفته است. کلینیکهای سلامت در سیستم سلامت کشور ترکیه در بین مردم بسیار محبوب هستند. درواقع همه افرادی که در ترکیه کارت اقامت دریافت میکنند، میتوانند از خدمات رایگان این کلینیکها استفاده کنند. البته دقت کنید که هر فرد در زمان اقامت باید یک آدرس محل سکونت ارائه دهد. نام این افراد در کلینیکهای سلامت هر محلی که با توجه به آن کارت اقامت دریافت کرده باشند، ثبت میشود و تنها میتوانند از آن کلینیک سلامت استفاده کنند. البته خوب است به این نکته هم اشاره کنیم که در این کلینیک تنها میتوانید از چکابهای عمومی و آزمایش خون بهره ببرید و برای موارد خاص باید به مراکز درمانی دیگر مراجعه کنید.
استفاده از بیمه درمان در ترکیه
طبق سیستم سلامت کشور ترکیه دولت بخش زیادی از هزینههای درمانی و دارویی شهروندان را بر عهده میگیرد. اما بیمه درمانی در این کشور از واجبات است. خوب است بدانید که برای دریافت کارت اقامت و یا همان کیملیک، حتما باید بیمه درمانی خریداری کرده باشید، چراکه بدون داشتن بیمه درمانی کارت اقامت برای فرد صادر نخواهد شد. شرکتهای بسیار زیادی بیمههای مختلفی را ارائه میدهند. شما میتوانید طبق نیاز خود این بیمهها را خریداری کنید.
بیمه های مختص اتباع خارجی
شاید این سوال برایتان به وجود آمده باشد که اتباع خارجی چگونه میتوانند از بیمههای درمانی استفاده کنند. خوب است بدانید که دو نوع بیمه برای این افراد در نظر گرفته شده است:
- بیمه سلامت عمومی: این بیمه دولتی بوده و از همان ابتدای انجام کارهای اقامت، برای فرد با اخذ مبلغ مشخصی صادر میشود.
- بیمه سلامت خصوصی: همانطور که از نام بیمه سلامت خصوصی مشخص است، این نوع بیمه توسط شرکتهای خصوصی بیمه صادر میشود. جالب است بدانید که خریداری یک نوع بیمه سلامت خصوصی در هنگام اخذ کارت اقامت ضروری است.
سخن پایانی
سیستم سلامت کشور ترکیه از زیرمجموعههای گستردهای تشکیل شده است که همه آنها زیر نظر وزارت بهداشت و درمان ترکیه هستند. کشور ترکیه در سالهای اخیر توجه بسیار زیادی به حوزه درمان داشته و البته موفق شد تا به استانداردهای بینالمللی دست پیدا کند. اگرچه هزینههای درمانی در ترکیه به نسبت کشورهای اروپایی بسیار کمتر است، اما باید بدانید که برای ایرانیها این هزینهها بسیار گزاف بوده و شما حتما به بیمههای درمانی نیاز خواهید داشت. البته برای چکابهای عمومی، حتی اتباع خارجی نیز میتوانند از خدمات رایگان کلینیکهای سلامت دولتی استفاده کنند.